Základní vyšetření potravin:

  1. -Stanovení základních faktorů nutričního panelu potravin (energetická hodnota, tuk, bílkoviny, sacharidy, vláknina, cukry, mastné kyseliny, sodík)

  2. -Stanovení vody/sušiny, soli, popela

  3. -Stanovení vodní aktivity, pH

  4. -Stanovení kolagenu a čistých svalových bílkovin

  5. -Stanovení dusičnanů, dusitanů, amoniaku

  6. -Stanovení ukazatelů kvality tuků – číslo kyselosti tuků, peroxidové číslo

Speciální vyšetření potravin:

  1. -Stanovení těžkých kovů (AAS, AMA)

  2. -Stanovení konzervačních látek (kyselina benzoová, sorbová)

Další vyšetření dle specifik zákazníka (např. důkaz syntetických barviv)

Ústav pro vyšetřování potravin, spol. s r.o.,  K Hrnčířům 25, Praha 4 149 00, Tel: 261 910 023

© Všechna práva vyhrazena.

Chemická analýza