Ústav pro vyšetřování potravin
Zkušební laboratoř akreditovaná ČIA pod č. 1164
Základní vyšetření potravin:
-Stanovení základních faktorů nutričního panelu potravin (energetická hodnota, tuk, bílkoviny, sacharidy, vláknina, cukry, mastné kyseliny, sodík)
-Stanovení vody/sušiny, soli, popela
-Stanovení vodní aktivity, pH
-Stanovení kolagenu a čistých svalových bílkovin
-Stanovení dusičnanů, dusitanů, amoniaku
-Stanovení ukazatelů kvality tuků – číslo kyselosti tuků, peroxidové číslo
Speciální vyšetření potravin:
-Stanovení těžkých kovů (AAS, AMA)
-Stanovení konzervačních látek (kyselina benzoová, sorbová)
Další vyšetření dle specifik zákazníka (např. důkaz syntetických barviv)
Ústav pro vyšetřování potravin, spol. s r.o., K Hrnčířům 25, Praha 4 149 00, Tel: 261 910 023
© Všechna práva vyhrazena.
Chemická analýza